Türkiye çevre durum raporu (T. C. Çevre ve Orman Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Planlama Genel Müdürlüğü, yayın no:5, 2007)
I.Genel bilgi; II.Hava; III.Su; IV.Toprak; V.Doğa koruma ve biyolojik çeşitlilik; VI.Atıklar; VII.Enerji; VIII.Turizm; IX.Tarım; X.Madencilik; XI.Sanayi ve çevre; XII.Ulaşım ve altyapı; XIII.Kentsel gelişim; XIV.Gürültü; XV.Afetler; XVI.Çevre eğitimi.