Süt ve süt ürünleri dış pazar araştırması - T.C BAŞBAKANLIK (İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi, 2008)
İÇİNDEKİLER |x |x ÖNSÖZ iii |x İÇİNDEKİLER v |x |x BÖLÜM I |x I. SÜTÜN TANIMI, BESİN DEĞERİ VE BAŞLICA SÜT ÜRÜNLERİ 1 |x 1-1 Sütün tanımı 1 |x 1-2 Sütün besin değeri ve sağlık 2 |x 1-3 Türkiye ve dünyada süt ve süt ürünleri 3 |x 1-3-1 Türkiye'de süt hayvancılığı ve süt ve süt ürünleri üretimi 3 |x 1-3-2 Türkiye'de süt sanayi 4 |x 1-3-2-1 Türkiye'de süt ve süt ürünleri sanayinin gıda sanayindeki yeri 4 |x 1-3-3 Türkiye'de süt arz, kullanım ve ticareti 6 |x 1-3-3-1 Türkiye'de süt üretimi 7 |x 1-3-3-2 Türkiye'de süt mamulleri 7 |x 1-3-3-2-1 Türkiye'de peynir arz ve kullanımı 8 |x 1-3-3-2-2 Türkiye'de yoğurt ve ayran arz ve kullanımı 12 |x 1-3-3-2-3 Türkiye'de tereyağı arz ve kullanımı 13 |x 1-3-3-2-4 Türkiye'de süt tozu arz ve kullanımı 14 |x 1-3-3-2-5 Türkiye'de dondurma arz ve kullanımı 15 |x 1-3-4 Türkiye'de süt ürünleri talebi 16 |x |x BÖLÜM II |x SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ DIŞ TİCARETİ 19 |x II-I TÜRKİYE'NİN SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ İHRACATI 19 |x II-II TÜRKİYE'NİN SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ İTHALATI 22 |x II-III DÜNYA SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ PAZARI 25 |x II-III-1 Dünya süt pazarlarındaki son durum (2006 yılı ve 2007 yılı ilk yansı itibariyle) 25 |x II-III-2 Dünya süt üretimi 26 |x II-III-3 Dünya peynir üretimi 31 |x II-III-4 Dünya tereyağı üretimi 36 |x II-III-5 Dünya yağsız kuru süt üretimi 37 |x II-III-6 Dünya tam yağlı süt tozu üretimi 39 |x |x BÖLÜM III |x DÜNYANIN EN HIZLI GELİŞEN SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ PAZARI; ÇİN HALK CUMHURİYETİ |x III-I ÇİN HALK CUMHURİYETİ 41 |x III-I-l Üretim 41 |x III-I-1-a Sınırlı kaynaklar Çin Halk Cumhuriyeti'nin inek sütü üretim artış hızım düşürüyor 42 |x III-I-l-b Heilongyang'da uygulanacak olan Dünya Bankası projesi (2007-2011) 44 |x III-I-1-1 Yağsız kuru süt ve tam yağlı süt tozu üretimi 44 |x I1I-I-2 Tüketim 45 |x III-I-3 Pazarlama ve dağıtım 47 |x III-I-3-1 Pazar büyüklüğü 47 |x III-I-3-2 Dağıtım kanalları 47 |x III-I-3-3 Niş pazar ve yeni ürünler 49 |x III-I-3-4 Ticaret 51 |x III-I-3-5 Peyniraltı suyu 52 |x III-I-4 Çin Halk Cumhuriyeti'nde süt ürünlerinde bazı standartlar 53 |x |x BÖLÜM IV |x HEDEF PAZARLAR |x IV-I CEZAYİR 65 |x IV-1-1 Genel durum 65 |x IV-II-MISIR ARAP CUMHURİYETİ 71 |x IV-II-1 Mısır Arap Cumhuriyeti'nde içme sütü 71 |x IV-II-1-1 Üretim 71 |x IV-II-2 Mısır Arap Cumhuriyeti'nde peynir 72 |x IV-II-2-1 Üretim 72 |x IV-II-2-2Tüketim 73 |x IV-II-2-3 Fiyatlar 73 |x IV-II-2-4 Ticaret 73 |x IV-II-2-5 Tarifeler 74 |x IV-II-3 Mısır Arap Cumhuriyeti'nde Tereyağı 75 |x IV-II-3-1 Üretim 75 |x IV-II-3-2 Tüketim 76 |x IV-II-3-3 Fiyatlar 76 |x IV-II-3-4 Ticaret 76 |x IV-II-3-5 Tarifeler 78 |x IV-II-3-6 Üretim 78 |x IV-II-3-7 Tüketim 78 |x IV-II-3-8 Ticaret 79 |x IV-III-RUSYA FEDERASYONU 80 |x IV-III-I- Süt üretimi 80 |x IV-III-II-Süt sanayi 80 |x IV-III-III-Yem üretimi 81 |x IV-III-IV- Tüketim 81 |x IV-III-V- Ticaret 81 |x IV-III-VI- Stoklar 82 |x IV-III-VII- Politika 82 |x IV-III-VIII- Ulusal öncelik projesi 82 |x IV-III-VIV-Yüksek verimli melez sığır ithalatı 82 |x IV-III-X-Pazarlama 83 |x |x V- SONUÇ 89 |x |x VI-EK İthalatçı adresleri 93 |x |x VII-Kaynakça 107 |x