Yeryüzü gezgini : Çevresel geleceğimiz peşinde dünya turu - Hertsgaard, Mark (TÜBİTAK-TEMA Vakfı Yayınları : 34, 2003)
İçindekiler |x Çevirmenin Önsözü - IX |x Giriş Büyücünün Çırağı - 1 |x Bölüm Bir "... Hâlâ Buralardayız." - 17 |x Bölüm İki Bisikletler, ChurchiU ve Evrim - 45 |x Bölüm Üç Otomobilin Dayanılmaz Çekiciliği - 73 |x Bölüm Dört Nükleer Karabasan - 109 |x Bölüm Beş "Kamınız Çok mu Tok?" - 141 |x Bölüm Altı Nüfus Sorununun Önemi - 169 |x Bölüm Yedi Cehennemin Kasırgası- 197 |x Bölüm Sekiz Sürdürülebilir Kalkınma ve Kapitalizmin Zaferi - 231 |x Bölüm Dokuz Umutla Yaşamak - 257 |x Sonsöz Başka bir Devrin Elçileri - 283 |x Teşekkür -295 Notlar -297 |x