Dünya sistemi : beş yüzyıllık mı, beş binyıllık mı? (İmge Kitabevi, 2003)
İÇİNDEKİLER |x William H. McNeül'in Önsözü 11 |x Andre Gunder Frank ve Barry K. Gills'in Önsözü 23 |x I. BÖLÜM |x GİRİŞ |x 5000 YILLIK DÜNYA SÎSTEMÎ |x Disiplinler Arası Bir Giriş |x Andre Gunder Frank ve Barry K. Gills 41 |x II. BÖLÜM |x TEORİNİN VE ÇÖZÜMLEMENİN YAPI TAŞLARI |x ESKİ DÜNYA SİSTEMLERİNDE |x "SERMAYE" EMPERYALİZMİ VE SÖMÜRÜ |x K. Ekholm vej. Friedman 139 |x KÜMÜLATÎF BİRİKİM |x Barry K. Gills ve Andre Gunder Frank 175 |x DÜNYA SİSTEMİNDE HEGEMONİK GEÇİŞLER |x BarryK. Gills 235 |x III. BÖLÜM |x TARİHİN YENİDEN ÇÖZÜMLENMESİNDE TEORİNİN KULLANILMASI |x DÜNYA SİSTEMİNDE ÇEVRİMLER, KRİZLER VE |x HEGEMONİK DEĞİŞİKLİKLER: MÖ 1700-MS 1100 |x Barry K. Gills ve Andre Gunder Frank 283 |x İDEOLOJİK GEÇİŞ TARZLARI |x Feodalizm, Kapitalizm, Sosyalizm. |x Andre Gunder Frank 379 |x IV. BÖLÜM |x DÜNYA SİSTEMİ: 500 YILLIK MI, 5000 YILLIK MI? |x TEORİK, TARİHSEL VE POLİTİK SORUNLARIN TARTIŞILMASI |x UYGARLIKLAR, ÇEKİRDEKLER, |x DÜNYA EKONOMİLERİ VE EKÜMENLER |x David Wilkinson 411 |x MODERN KAPİTALİST DÜNYA-SİSTEMİ KAVRAMINA KARŞI |x ESKİ DÜNYA-SİSTEMLERİ KAVRAMI |x Samir Amin 457 |x SÜREKSİZLİKLER VE SÜREKLİLİK |x Tek Bir Dünya Sistemi mi Yoksa |x Birbirini İzleyen Sistemler mi? |x Janet Abu-Lughod 507 |x DÜNYA-SISTEMLERÎ KAVRAMINA KARŞI |x DÜNYA-SÎSTEMİ KAVRAMİ |x Bİr Eleştiri |x Immanuel Wallerstein 527 |x ELEŞTİRİLERE YANIT VE SONUÇLAR |x Andre Gunder Frank ve Barry K. Gills 535 |x Dizin 555 |x