Atatürk & Alaca Höyük - Çınaroğlu, Aykut (Yüksel İnşaat, 2010)
içindekiler: -Alaca Höyük kazıları'nda 100. yıl - Atatürk-Alaca höyük ve arkeoloji - Alaca höyükte yapılan jeofizik çalışmlaarı - Alaca Höyük ve çevresinin coğrafyası, jeolojisi ve iklimsel yapısı - yeni dönem Alaca Höyük kazısı - Kültür katı - Alaca Höyük Hitit barajı - Sonuç.